Mokslo metų prailginimas


Sveiki skaitytojai!
 Kadangi verda aistros dėl mokslų metų prailginimo,sakau, išsakysiu savo nuomonę šita tema.
Dauguma dabar tik ir verkia dėl prailgintų mokslo metų, nesuprantu. Tipo čia rimtai taip blogai,kad vos nemirštat ar skundžiatės tik dėl to,nes visi skundžiasi..?
Tikrai tas mokslų metų prailginimas nėra taip blogai,kaip jūs sakot.  Taip, eisime truputį ilgiau,bet jūs pagalvokit, mes, Lietuvo moksleiviai,turime daugiausiai atostogų visoje Europoje.  Ir tikrai,nenumirsite, eidami tas dvi savaites. Kam tie streikai ir kitas šūdas? Tai nieko nepakeis. Bent jau aš netikiu. Ir meh, pažvelkite iš  teigiamos pusės niekur nereikia skubėti su temomis, mažiau streso,kad nespėsit išeiti visos knygos.
Karšta? Taip,išties,suprantu,kad tokiomis dienomis sunku išbūti susikaupusiam, sunku kvepuoti tiek mokiniams,tiek mokytojams.  Bet apžiūrėkite kitu kampu. Jūsų tėvai taip pat per tokį karštį dirba ir  be to, ilgiau negu mes. Bet jie nekelia jokių streikų,tiesa? Jeigu reikia, vadinasi reikia. Žinoma,pamokas galėtų trumpinti ar tokiomis dienomis sugalvoti kažką įdomiau. Manau, galite susitarti su mokytojais,tiesa?

Geriau kelkit streiką,kad keistų švietimo sistemą.  Šiuo metu atvykau į Norvegija,pas pusbrolius.  Pas jų nėra namų darbų ar laaaabai mažai, viską ką jiems reikia  turėti tik savo kuprinę,visa kitą duoda. Jokių vadovėlių namuose. Gal švietimo ministrai atsižvelkite į tai..?   
Ir žinoma,nepamirškime,kad viskas keisis po truputį,nenorėkit,kad viskas BAM ir pasikeis. Į viską žiūrėkite pozityviau. Yra sakoma,kad nėra to blogo,kas neišeitų į gerą. :))

Tai tik mano nuomonė,kaip visada išsiskirianti iš daugelio kitų. 

Dark.

Komentarai

  1. nu sorry, bet paskaičius tavo blog’ą irgi klaidų nemažai. :D kokia prasmė mokslo metų ilginimo, kai mes praėjom jau visas temas ir nebeturim ką veikt per pamokas, apart beprasmiško sėdėjimo karšty? bereikalingi atsiskaitymai tik labiau gadina mokslo rezultatus, kurių siekta geresnių nuo mokslo metų pailgėjimo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, išties, klaidų yra. Ištaisysiu, kadangi seniai kažką kėliau, atostogauju,o blogo nesinori apleist. Gal būt jūs ir praėjot temas, turiu omeny, jūsų klasė,bet gal būt kitos klasės ne..? :))

      Panaikinti
  2. Na, yra mokinių, kurie lanko kadetų licėjų, o ten reikia sėdėti iki 18h. Kiekviena dieną kamufliažinė uniformą - išimčių nėra. Kitose mokyklose bent panelės gali užsidėti sijonus ar sukneles, vaikinai šortus, o mums reikia būti ir kepti toje uniformoje, kai net į lauką neišleidžia:))) Tai kaip galima nepykti ant tos ryžos dėl prailgintų mokslo metų? Galiu pasakyti tik tiek, kad mes vis tiek beveik nieko neveikiam ir tik švaistom dienas mokykloje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ehh, manau tokias salygas reiktų skūst :)) Bet kaip ir minėjai, ne pas visus tokios sąlygos ir vistiek skundžiasi,kai kažkam yra blogiau :))

      Panaikinti
  3. Tos dvi savaites nieko nepakeis.Mokiniai nuo to neprades geriau mokytis.Pirmiau reiktu keist visa mokymosi sistema o ne pridet dvi sav kurios nieko neduos.As jau visus vadovelius atidavus,tai ka teks veikti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ehh, bet tos dvi savaitės yra skirto ne tik sedėti klasėse,bet kokiom turistinėm ir edukacinėm pamokoms. :))

      Panaikinti
    2. o tu įsivaizduoji kiek mokytojams reik sutikimų iš tėvų, kiek popierizmų pasirašyti, kad vaikus išsiveštų, kiek pinigų. tai irgi nėra taip lengva, kad va keliaukit, ir kainuoja. o šiaip riek keist programas, nes jau gegužės gale baigiamos visos temos ir nebėra ką veikti, tai ne nuo to galo pradėta keisti viskas, nes krūvis nė kiek nesumažėjo.

      Panaikinti
    3. Nebūtina važiuoti į kitos šalies galą, paprasčiausiai galima išeiti į miesto parkelį arba į kokį miškelį šalia mokyklos :)

      Panaikinti
  4. Šiuo atveju, visiškai nepritariu tavo nuomonei. Visų pirma visos edukacinės pamokos yra mokamos ir ne visi mokiniai turi tiek pinigų. Visų antra, reikia išvis neužduoti namų darbų ir keisti visą mokymo programą kadangi krūvis nežmoniškas ir po aštuonių pamokų vaikai pareina namo, išsekę, o apie būrelius po pamokų aš iš viso patyliu. Visų trečia, vaikų sveikata tikrai nepagerėja sėdint tokiame karštyje, kai jie vos nealpsta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bet pripažink, viskas nepasikeis iš karto. :)) Taip, sutinku,kad švietimo ministrai turėtų žiūrėti truputį plačiau į visa tai. Taip krūvis būna gana didelis, pripažįstu,bet tam ir ilgina mokslo metus,kad mokytojai neskubėtų su temomis. Dėja, ne visi tai supranta :)

      Panaikinti
  5. Pvz mum liko dar visas skyrius is istorijos kurio nepraėjome ir tikrai iki birzelio 15d. Nepraeisim

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bet praeisit daugiau temų, negu būtumėte praėję iki birželio 1 :)

      Panaikinti
    2. Priklauso nuo mokyklos, nes me viską iki gegužės 20d baigėm.

      Panaikinti
    3. Iš ties, sutinku. Bet nemanau,kad reikia skubėti su temomis.

      Panaikinti
  6. Manau, kad Lietuva gali būti išskirinė nei kitos šalys, nebūtinai turime sekti ką daro kitos ES šalys. Gal mes ir atsiliekame nuo jų, bet neasame sodinami į kalejimus už tai, kad gauname daugiau atostogų, nei kitos šalys. Pvz: mano mokyloje praeitais metai buvo užduodama žymiai daugiau namų darbų, nei dabar,bet tada nebuvo prailginti mokslo metai. Dabar jie prailginti, bet namų darbų užduoda mažiau, o klasės darbas kitiems yra tiesiog neįveikiamas, manau pagal ministrę turėjo, but lengviau mokytis, bet ilgiau, mano mokykloje tas negalioja, todėl bendras vidurkis tik krenta žemyn ir tiesiog mes susigadiname mokslus. Manau, kad prailginti mokslo metų nereikėjo, nes ar jie prailginti ar ne vistiek gaunas tas pats tik kai jie prailginti, mums sekas vis mažiau...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galėčiau diskutuoti su Jumis,kodėl sekasi mums mažiau. Mano nuomonę, patys įdedame per mažai pastangų. Ir nemanau,kad dėl to kalti prailginti mokslo metai. Tiesiog mes į savo pasamonę įsikalam,kad prailginti mokslo metai nieko gero neduos. :) Nežinau, asmeniškai aš džiaugiuosi. Už tas dvi savaites mokslų :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą