Jokios pagarbos?!

Sveiki skaitytojai!

Ilgai nesimatėme, tiesa? Ehhhh. truputį užgriuvo bėdos.. Na, bet eikime prie įrašo..

Prieš  pradedama, įdomu,kaip jūs galvojate kas kalti, jeigu vaikai neturi jokios pagarbos truputį vyresniam už save.. Kalti mokytojai ar tėvai? O gal būt patys vaikai?

Dar šiandiena buvau stebėtojo vietoje ir stebėjausi vaikų įžulumu. Šiandiena atkrito kelios pamokos,todėl turėjau galimybę vykti anksčiau namo, beabejonės , taip ir padariau. Laukdama autobuso prie jo atėjo mergaitė,ketvirtokė skraidino draugei lėktuvėlį, šis nusileido ant žemės. Nei viena nekreipdama dėmesio toliau kalbėjosi. Vyresnė mergaitė leptelėjo,kad šiukšles reikia pakelti ir išmesti. Mergaitės atsakymas nustebino.. Ši pasakė,kad tai ne šiukšles ir jų nerinks.  Paprašyta dar kartą pakelti atsakė: ,, Kada reikės tada ir pakelsiu". Kas kalti dėl tokio mergaitės elgesio?

Kitas atvėjis šiandiena,kai sedėdama autobuse mergaitė išmetė telefoną iš rankų,kažkas kitas jį paspyrė. Telefonas buvo šalia mano kojų.. Pakėliau,nespėjus paduoti mergaitei telefono,jis buvo griebiamas man iš rankų.. Taigi, ar taip dera?

Paskutinis atvėjis šiandiena vykdama autobusu trečiokė atsisėdo šalia pirmoko berniuko ir neleido jam išlipti iš autobuso,kai buvo privažiuota jo stotelė. Vairuotojas, linksmų plaučių vyras, tarė mergaitei;
-Kamile, ,,nekybink'' Gusto... ;
mergaitė žinoma atsakė,kad tai ne ji jį  ,,kybina'' ,o jis ją. Po to įsivyravo tyla,kol mergaite paklausė, ką ,,kybina" vairuotojas. Šis pasakė,kad jis turi žmoną. mergaitė nenusileidusi ir klausia:
-O savo žmonos ,,nekybinat" ?
Nežinau.. Gal būt tai buvo pajuokavimas,bet iš mergaitės tono atrodė,kad taip ir bando ,,įkasti".




Iš dalies, nežinau ką ir galvoti. Liūdna, kai pas vaikus pagarbos labai mažai, o tuo labiau,kad  jie su suaugusiais bendrauja kaip sau lygūs. Išties, kieno tai kaltė,kad vaikai nemoka bendravimo manierų ar paprastos tvarkos?  Vis gi, manau,kad  tėvai turėtų labiau atkreipti dėmesį į savo vaikus.

Išreiškite nuomones ir pasidalinkite savo istorijomis apie tai.

Komentarai

  1. Be galo yra liūdna ir skaudu jog jaunosios kartos yra būtent tokios.. žinoma, pasitaiko ir "normalių" vaikų, paauglių, bet žymiai mažiau, negu tų "kas čia bosas?".
    P.s. Užsuk ir į mano blog'ą :))
    https://atodayornow.blogspot.lt/?m=1

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą